Väike jutt

Elasid kord 25 venda. 22 olid enam-vähem, aga 2 olid sihukesed kõverad ja kööbakad. Enam-vähem vendadest oli kõigile palju rõõmu ja kasu, aga kööbakate vendadega oli nende synnist saadik igast jama. Nende kuri kasuema peab ykspäev pööningule minema ja sobiva peenikese viilikese otsima, et poiste kõverad sydamikud õigeks viilida, muidu ei hakka need poisid oma kohtadel ilusasti istuma ja lõhuvad masinal midagi ära.
Pildil on näha 5 normaalset ja siis 1 kööbakas. Teemaks on "originaaltarvikud vs hiina analoogid", millest teiste suurpakendid on kyll odavad, aga sisaldavad yllatusi.
Ja ei, 5 pooli per õmblusmasina stardipakett on enamuse minu tööde jaoks väga ebapiisav. Alustuseks poolisin käsiloleva tööetapi jaoks u 7 alumise niidi pooli ja käsiloleva töö sisse läheb tõenäoliselt 20 täit ära (pealisniiti siis teist samapalju). Seega tunnen oma kollektsionääri-kolakoguja kalduvustest ja korralikust niidisahtlist ainult rõõmu ja rahuldust, sest poed on kaugel, nafta kallis ja maakodus ikka peab kõiksugu tagavarasid olema.
P.s. õmblusmasinatootjad on suutnud juurutada lugematu hulga erinevaid masinamudeleid, mille tarvikud yksteisega ei sobi. Nii et kui mul on u 100 teiste masinate pooli (aga tikkimismasina alusniidi poole peabki palju olema, 1 poolitäis alusniiti lubab teha u 3,5 Kärbest või 2 suurt liblikat), siis pildilolevat jumalikku teksatekiõmblusmasinat ei aita need absoluutselt, temal on oma dieet. Söögu, mida tahab, peaasi, et meie koostöö voogab vabalt ja tulemus tuleb värviline nagu yleeile hommik kell 7.

Comments

Popular Posts