Uuemat kraami

Hissand, pole siia kaua aega isegi mitte vaadanud, ja nyyd näen proovilappi tööst, mille pealine on juba ammu valmis, kokku ja kapi otsa pandud, vatiini ja pika õlaga õmblusmasinat ootama. Noh, läksid mööda mitmed kuud, elu kulges omasoodu, toimus asju, tulid ka pika õlaga masinad, aga see iludus ununeski kapi otsa. Appi, kui hajameelne võib inimene olla. Ja praegu on sygisvihmad, suure tekstiili õue valguse kätte viimine on kaheldav ettevõtmine.
Nende lugematute "toimunud asjade" hulka mahub praegu masinal olev teksatekk lapsele. Lappide servad jäävad narmaliseks, aga mul tekkis netist teksatekkide pilte vaadates veendumus, et mahatikitud õmblustega on see töö kuidagi ilusam, mulle ei meeldinud lainetavad, rullis, koledate hambuliste sisselõigetega või siis ka lõigeteta, aga ikkagi rullis servad. Olgu öeldud, et seda varianti ma netis kuskil EI näinud, see on mu enda tehnoloogiline uuendus, mis peab teki tegema kasutajale mugavamaks, aga et säiliks selle "scrap quilt"-stiili ilusused. Rokenroll, junõu!
Teine on yhele vanale sõbrannale tema poolt meile osutatud lugematute teenete eest minev tekike, praegu seisus, kus plokid on 3ks suuremaks tykiks kokku õmmeldud ja tikitud eraldi kangale mõned proovikärbsed. Kuna pakkumine sisaldas teatud tooni kangaid ja tikandit, siis sai kujunduse ja paigutuse osas vahepeal kuu aega mõtlikult muid töid (vt eelmine lõik, eksole) tehtud, aga nyyd tundub selgus majja tulnud olevat ja otsekohe varsti saab Punase tekiga edasi töötada. Md, ilm on syvapilves, värvid ei ole õiged.

Comments

  1. Kärbes on täiesti jumalik. Ja pean ka ütlema (üha ja jälle), et sa oled erakordselt osavate kätega, minu õmblused tulevad alati viltu ja nii edasi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Attäh! Need on alles harjutustööd, proffessionaalse sirguseni on veel pikk maa, eeskujusid on palju ja ma mõtlen juba masinate hinna tasateenimise peale - aga sellisel juhul on väikesedki kõverused väga lubamatud.
      Sa võiksid ka mõelda, millise eseme v kupongi peale kärpseid tahaksid, varsti on need tekid valmis ja siis saan töösse võtta.

      Delete
  2. Kärbeeeees!!!
    P.S. Mul on kogunenud hulk valmislõigatud materjalitükke, mida siinpool nimetatakse quilt fabric scraps. (Plaanid olid suured, aga tekiõmblemine, selgub, pole minu jaoks.) Et siis, kui sa huvitet oled, ma saadaks sulle peotäie at my expense, aga su postiaadressi on mul sel juhul tarvis, e-mailile, selle leiab mu blogipäisest.

    ReplyDelete
  3. Kärblane on tõesti täiesti taevalik !

    ReplyDelete
  4. Mul on neid kärbseid vaja. Kuhukohta, ma veel ei tea, aga neid on VAJA!

    ReplyDelete
  5. Jummel, kui siiamaani ei arvanud ma kärbestest midagi, siis sinu oma on ju lausa VAPUSTAV!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts